Expozitie personala “Femeia gratie divina”, 2 martie 2014

Cu ocazia Zilei Internationale a Femeii, am prezentat expozitia “Femeia, gratie divina”, cu sprijinul Cercului Militar Mangalia si Clubului Artelor “Solteris”.

Expozitia a dezvaluit publicului portrete, reprezentari ale femeii, dar si peisaje-metamorfoza. Elementul surpriza l-a constituit prezentarea tabloului “Pro Patria”, dedicat femeii din armia romana, un exemplu de gratie si putere in acelasi timp. Portretul o reprezinta pe Dna. Plt. Adj. Pr. Olga Dumitrescu, de la o unitate militara din stravechea noastra urbe. Acest tablou l-am donat Cercului Militar Mangalia, considerand ca va constitui un cadou frumos, un izvor de inspiratie pentru toate doamnele in uniforma.

Mi-a facut mare placere sa pot oferi, bunului meu prieten Dl. Col(r) George Şerban, prilejul de a-si expune lucrarile, pentru prima data, in fata publicului.

Aceasta zi de elogiere a femeii nu ar fi fost completa fara momentul de poezie inchinat femeii, mamei, sustinut de catre micii actori ai Cercului de teatru pentru copii “Magic”, coordonat de scriitoarea Emilia Dabu.

Multumesc Cercului Militar Mangalia, reprezentat prin Dna Director ing. Liana Naum, Complexului Cultural Mangalia, prin Dna. Tatiana Odobescu, critic de arta si doctor in arta, Dnei Emilia Dabu, Presedinte al Clubului “Solteris”, presei locale, dar si colegilor de breasla si buni prieteni pictorul Nicolae Gageanu si maestrul Karl Robert Perko. Au fost alaturi de mine, ca de fiecare data, prietenii si familia mea, care ma sustin si ma inspira, si carora le multumesc.